👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

WebCamp - přijďte na novou českou konferenci

Na konci března se v Praze uskuteční dvoudenní konference WebCamp, jejíž hlavní nosná témata budou webový vývoj (čtvrtek 27.) a webdesign (pátek 28.). Zatím předběžný program slibuje několik zajímavých přednášek, namátkou třeba David Grudl bude povídat o Texy a veřejně vystoupí i Chamurappi, takže hned první konference bude mít jako hosta vysokého státního představitele, tentokrát rovnou panovníka :)

Můj příspěvek, zatím nazvaný Technologie pro webový vývoj, by mohl být zajímavý pro ty, kdo za „webovou aplikací“ vidí stále jen backend napsaný v PHP a frontend v HTML a CSS, případně v JavaScriptu. Zvlášť v poslední době se velmi rychle začínají objevovat alternativy k tradičnímu modelu, takže se pokusím do relativně krátké doby nahustit co nejvíce ukázek nejvýznamnějších technologií dneška nebo brzké budoucnosti a pokusím se ukázat jejich výhody a nevýhody ve srovnání s tradičním modelem i mezi sebou. Mezi jinými se můžete těšit na seznámení s technologiemi Flex, Silverlight, serverovým DHTML (!), Adobe AIR a dalšími.

Pokud tedy máte 27. – 28. 3. 2008 čas, určitě nad účastí zauvažujte. Kromě odborně zajímavých přednášek bude konference skvělou příležitostí setkat se s mnoha kolegy z branže, nehledě na to, že mezi čtvrtkem a pátkem je celá dlouhá čtvrteční noc, v čemž se může skrývat zajímavá společenská příležitost :)

Doufám, že se WebCamp vyvede a že tento počin pánů Viléma Málka a Jakuba Vrány bude započetím nové tradice českých webových konferencí. Necháme se překvapit…

Zařazeno do kategorií |
Pari (Po, 2008-03-10 17:31):

Borku nevíš jestli se bude dělat i audiovizuální záznam z konference? Spousta lidí včetně mě to časově nestihne a nechce přijít o zajímavé informace. Díky

Borek (Po, 2008-03-10 17:44):

To netuším. Pokud bude moje PowerPointí prezentace aspoň trochu publikovatelná (v tom smyslu, jestli bude bez doprovodných řečí k něčemu dobrá; žádné sprosťárny zakomponovávat nehodlám :) ), určitě se tady po konferenci objeví. O AV záznamu nic nevím, zkus se obrátit přímo na pořadatele.

Vilém Málek (Po, 2008-03-10 18:38):

Konference je záměrně pořádána v přednáškovém sále ČVUT, který je špičkově technicky vybaven. Minimálně audiozáznam určitě z konference bude k dispozici.

Zda budou záznamy zpřístupněny volně, závisí na tom, jestli se podaří konferenci naplnit. Konferenční poplatky jsou stanoveny tak, aby pokryly náklady (ovšem pouze přímé), takže pokud se konference zaplatí, zpřístupníme veškeré materiály, pokud ne, pravděpodobně je poskytneme pouze platícím účastníkům.

Ani Jakub, ani já nejsme milionáři a nemůžeme si dovolit do akce vložit příliš mnoho soukromých prostředků. Nevím jak Jakub, ale já osobně, i když pravidelně přispívám na různé charitativní účely, nehodlám kvůli čecháčkovské vypočítavosti zemřít hlady po krk v dluzích ;-(

Peters (Pá, 2008-03-14 10:43):

Chápu, v tom případě bych se přimlouval za placený přístup na záznam – dva dny dovolené si na akci brát nechci, ale o informace bych nerad přišel.

Vilém Málek (So, 2008-03-15 20:40):

To je zajímavý nápad, určitě se pokusíme v tomto směru něco podniknout ;–)

alian (Út, 2008-03-11 09:14):

moc pekne, skoda ze to nieje o mesiac neskor – ten videozaznam by urcite potesil.

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.