👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

WebExpo 2009 - kam půjdu

WebExpo 2009 se kvapem blíží, tak si dělám seznam, kam se všude podívám. Zatím to vypadá následovně:

Pátek

14.30
Začnu poslechem Honzy Štěrby o JavaFX (Dev Hall). Tahle technologie mě už delší dobu zajímá, ale moc o ní zatím nevím, tak to snad v pátek doženu.
15.30
Jan Korbel píše vynikající blog a téma Dojem uživatele z pohledu tvůrce webové aplikace zní dobře, tak se v 15.30 nejspíš usadím na jeho přednášce ve Web Design / UX Room.

Souběžně běží povídání o Vodafone Parku (Business / Startup Hall), které by mě taky trochu zajímalo, ale Honzova přednáška skoro určitě dostane přednost.
16.30
Tady se rozhodnu mezi SharePointem (Enterprise 2.0 Room) a jedním vychlazeným. Ostatní bohužel nezaujaly.
17.30
Tady bych byl nejradši na více místech najednou. V Dev Hall má Juraj Michálek přednášku Když něco rozeberem, tak leda debuggerem a slyšet ho povídat je vždycky zábava. V UX room ve stejnou dobu mluví Molly Holzschlag o webových standardech a navíc se v EntRoom předvádí Kentico CMS pro ASP.NET, všechno věci, které bych rád viděl.

Tajný tip na závěr: pokud někdo začínáte podnikat a potřebujete nalít trochu nadšení i zkušeností do žil, silně doporučuji přednášku pana Frolíka Jak z úspěšné malé firmy vytvořit úspěšnou velkou firmu. Tam sice nepůjdu, protože jsem jeho přednášku už viděl, nicméně byla opravdu inspirující a všem můžu jedině doporučit, ač se přímo IT netýká.
18.30
Panel Silverlight vs. Flash vs. JavaFX vs. DHTML je pro fanouška RIA technologií, jako jsem já, tím nejlepším zakončením prvního dne. Díky, Vašku!

Sobota

10.00
Karmi a git (Dev Hall) nebo Django v praxi (Frameworks Room). Zajímá mě obojí, ale vidět můžu jen jedno. Ach jo.
11.15
Opět váhačka. Nejdřív jsem myslel, že je Honza Odvárko a jeho přednáška o Firebugu jasnou volbou (vývojář Firebugu pro mě byl hrdinou ještě dřív, než jsem se dozvěděl, že je to Čech), ale pak jsem si všiml přednášky Petra Máry o GTD. O GTD si myslím, že není pro mou současnou situaci moc užitečné, ale právě proto bych si prezentaci rád poslechl, abych případně změnil názor. Tak zase nevím… (Koneckonců, ani povídání o agilním webdesignu by nemuselo být k zahození.)
13.30
Symfony + Doctrine, tentokrát jednoduchá volba.
14.30
Michael Juřek o automatizovaném webovém testování ve Visual Studiu, pokud to bude o verzi 2010, jinak pivko.
15.30
Vzpomínáte, jak tady byla taková podivná debata o naprogramování Twitteru za jedno odpoledne? Nevím, jak to David chce udělat, ale on na to bude mít jen tři čtvrtě hodiny (nic jiného než Twitter pochopitelně neberem :) David Grudl: RIA jednoduše.

Kdybych se nevešel do místnosti, půjdu mrknout na Toma Krchu a jeho povídání o P2P ve Flexu/Flashi.
16.30
Tady bude pivo zaručeně :)
17.15
František Fuka nebo pokračování předchozího bodu :)
18.30
Autor Balsamiqu o Balsamiqu

Neděle

10.30
TDD v Nette od Jirky Knesla. Pokud by se náhodou přednáška až příliš podobala prezentaci ve čtvrtek v Microsoftu, šel bych kouknout na Josefa Šlerku, protože Twitter a data mining jsou dva pojmy, které mě zvláště v kombinaci dost zajímají.
11.30
Tady mě nějak nic extra nezaujalo, ale protože džentlmen před polednem nepije, něco zkusím vybrat na místě.

No a tady WebExpo 2009 bohužel skončí.

A co vy? Uvidíme se na nějakých přednáškách? Přehlédl jsem něco zajímavého?

Zařazeno do kategorií |
Martin Honeš (St, 2009-10-14 08:39):

Program je tak nabitý, že je to těžké dilema, co vybrat, bojuji s tím naprosto stejně :-)

Rival (St, 2009-10-14 11:16):

V sobotu jednoznačně na „Finále Startup Show 2009“, musím nám držet palce (Pixmac). Ale jinak vesměs souhlasím, dobrý výběr ;)

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.