👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Vista - stahovat nebo počkat?

Microsoft uvolnil Windows Vista beta 2. Osobně se na nová okýnka těším, na druhou stranu ale operační systém není úplně běžný kus softwaru a zatímco třeba betu nových Office jsem stáhnul a nainstaloval bez váhání, s Vistama rozhodně spěchat nebudu. Chyba ve Wordu mě totiž maximálně připraví o pár minut práce a navíc mám vždy možnost přepnout do starší verze. U Windows však není cesty zpět: dual boot pro mě rozhodně není řešením a docela se děsím situace, kdy nějaká aplikace ze „záhadných“ důvodů odmítne spolupráci.

Myslím tedy, že dám výrobcům softwaru pár týdnů nebo měsíců, aby zapracovali na kompatibilitě, a k testování Win Vista se připojím až v druhé vlně. Ostatně, s mým megapomalým připojením stejně Visty dřív než za pár týdnů nestáhnu :)

Zařazeno do kategorií |
who (Čt, 2006-06-08 15:14):

mam je uz pres tyden, jsou stabilni, ale rozhodne ne pouzitelny na bezny provoz, protoze moc programu instalovat nejde, a ty co jdou, vetsinou nefunguji na 100%, takze za tri dny jsem prehodil disky a budu se k nim vracet jen kuli testovani,

jinak je to dost nakazlivy, xp se pak zdaji byti…jaksi…moc obycejny a nudny, rozhodne na visty prejit co nejdriv, protoze to co maji mac-áči, a linux-áči (moznosti xgl jsou pekny) nekolik roku, my windows-áči na to teprve cekame (nejde jen o 3D omalovanky atd, ale o jaksi efektivnejsi praci hodna 21. stoleti, coz XP fakt nejsou…)

Borek (Čt, 2006-06-08 15:17):

Díky, who, za potvrzení mých obav. Přesně tohoto scénáře se bojím.

dgx (Čt, 2006-06-08 17:42):

Dříve než po prvním Service Packu neupgraduju.

Ne, kecám. Windows XP jsem zkusil až po druhém :-) A to se na nich ještě vyřádil skvělý nLite.

Jakub Podhorský (Čt, 2006-06-08 19:14):

Proč to stahovat? :) si pošli DVD s Vistou a budeš to míž dřív :)

já osobně se přikláním na tvojí stranu že budu testovat až v druhé vlně a nebo možná až ve třetí dokud nebudu mít pořádnej hardware(myslím že s Pentium 3 na 800Mhz bych měl co dělat aby se mi vůbec pustila instalace :))

B. Stanik T. (Pá, 2006-06-09 21:33):

A já si myslel, že si Visty dávají všichni betatesteři do Virtual PC. :-)

Borek (So, 2006-06-10 09:16):

2 BST: Testeři jo, ale já chci být spíš uživatelem. U Officu, Gmailu a podobně není slovíčko „beta“ nejmenší překážkou.

mm-marek (Ne, 2006-06-11 06:44):

no nainstaloval jsem na druhym kompu…. no k sobě bych si to nedal :D mám taky takový nnějaký tušení že by to nemuselo být úplně bene :)

von Banhoff (St, 2006-06-21 06:04):

a jak je to s funkčností GUI v aplikacích, není to jako s XP? kdy po změně vzhledu na jiný vzhled než oldskool mizí položky nabídek v aplikacích? ponejvíce od Adobe a jde Vistu přepnout na PSX vzhled a jde to bez crackování?

Borek (St, 2006-06-21 17:25):

U WinXP jsem nikdy nenarazil na žádný problém s mizením položek menu, takže nemůžu sloužit. Navíc jsem takový spíš prakticky orientovaný uživatel – preferuju práci před tweakováním operačního systému, takže se mě různé vzhledy moc netýkají, promiň.

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.