👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

ReguLazy - regulární výrazy pro líné

Ray Oshrove vydal první alfa verzi zajímavého nástroje pro regulární výrazy ReguLazy.

Jak to celé funguje? Nejdříve zadáte příklad textu, na který se má hledat shoda, např. 801103/1234 pro rodné číslo. ReguLazy jako regulární výraz vyplní ^801103/1234$, tedy přesnou shodu. Když potom myší označím prvních 6 číslic, v kontextovém menu mám na výběr např. „Digits“, „6 Digits“, „6 Anything“ a podobně (v tomto případě bych vybral „6 Digits“). Stejným způsobem potom vyberu 4 číslice za lomítkem, zvolím „4 Digits“ a je hotovo. Další vizuálně zpracované příklady si můžete prohlédnout přímo na stránkách nástroje ReguLazy.

Ačkoliv tento nástroj při konstrukcích komplikovaných regulárních výrazů příliš nepomůže (příklad může jen těžko myslet na všechny možné případy), pro jednoduché scénáře se jedná o velmi užitečnou utilitku, kterou nejedent diletant ve světě regulárních výrazů mého ražení ocení :)

Zařazeno do kategorií | |
Petr (Út, 2006-07-11 16:51):

Šikovná utilitka. Pro rychlé blbustky vynikající. Pokud ale chceme třeba něco efektivně parsovat apod, tak si asi moc nevrzne ;)

rarouš (Út, 2006-07-11 17:36):

Dobrá věcička už včera jsem si ji stahoval.

Jan Onesork (St, 2006-08-16 12:12):

Díky za tip.

--==[FReeZ]==-- (St, 2006-09-27 13:38):

Mate opravdu skvely weblog, ale co se tyce clanku o cemkoli spojenem .NET, musim podotknout, ze .NET sux !!! To uz bych si radeji nainstaloval JAVA i kdyz by zabirala treba 1GB, nez abych pouzil ten nechutny bastl od Microsoftu (.NET FuckedWork) je to tak odflaknute a nestabilni, ze se divim, jak v tom nekdo muze neco vyvijet nekomercne.

Jedine vyuziti .NET je v komercni sfere, protoze myslenka je „rychle neco zbastlit, at to alespon obcas nejak funguje“ dostat zaplaceno a bastlit honem rychle dalsi smejd.

Takove plytvani systemovymi zdroji a vypocetnim vykonem meho PC nikdy nedopustim, alespon dokud nebudu mit dostatek „prebytecneho“ vykonu a „prebytecnych“ zdroju

Borek (St, 2006-09-27 17:42):

… a příště prosím trochu víc on topic.

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.