👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Promoce - tak nevím...

Hanka dneska zažila velký den. Podařilo se jí úspěšně prodrat až na konec studia a dnes bylo vše oficiálně stvrzeno promočním aktem. Hanka rulez, promoce ale bohužel sucks.

Nechme stranou to, že vstávání v šest, dvakrát dvouhodinová cesta vypečeným autem, zácpy v Praze ani oběd v obležení obou babiček nepatří k mým nejoblíbenějším koníčkům. Co mě vyděsilo nejvíc, byla slova přednášená různými spektábiles, magnificenses a honorabiles.

Trochu se mi v žilách vařila krev, když jeden ze studentů předčítal školou připravené poděkování kantorům, kde stálo třeba to, jak ke studentům přistupovali jako ke kolegům, jak se snažili pochopit jejich problémy atd. Podle toho, co zažila Hanka, je zemědělka škola s vůbec nejhorším přístupem ke studentům, o jakém jsem slyšel. Čekání na zkoušku od 7 od rána do 8 do večera, aniž by ke zkoušení nakonec došlo. Zadání projektu takové, že ho nechápali ani jednotliví cvičící, přičemž se docent s vysvětlováním nenamáhá a užívá si ve větě „mě je jedno, že mají být dneska uzavřené indexy, koukejte to přepracovat“. Ignorantství, ignorantství, ignorantství. Samozřejmě se najdou i světlé výjimky, ale to na školu jako na celek o moc lepší stín nevrhá.

Druhá věc, která mě vyděsila, byl slib. Už nevím přesně, co všechno se mělo slibovat, ale některé věci byly přinejmenším nereálné. Nevím, jak kdo, ale já slovo „slibuji“ vypouštím z úst zásadně jen tehdy, když to myslím vážně. Z toho důvodu bych se třeba nikdy nemohl ženit v kostele…

Celkově na mě Hančina promoce zanechala velmi špatný dojem. V září se určitě pozeptám, jestli se ukončení studia nedá zařídit nějakou milou návštěvou na studijním u paní Žížalové. Nesnáším pokrytectví.

Zařazeno do kategorií |
who (Čt, 2006-06-22 05:48):

naprosty souhlas krome toho, ze mi promoce prijde jako divadylko pro rodice, zitra ma promoci moje segra a kde? ano, na ČZU

btw; ja tam jsem taky, a musim jen potvrdit, je to naprosto desivy ustav, komunismu se realne blizici,

v utery jsem delal makroekonomii, od 7:00 psani (vstavani v pet), cekani do jedne na vysledky a pak zkouseni; ale v jakych to podminkach? narvani (140lidi) v hroznem vedru v jedny ulicce bez zidli!! sedeli jsem tam na zemi jak prasata!! zkouseni do osmi do vecera!! to same v zime na mikroekonomii (stejny scenar)

chovani profesoru je nehorazny (jsou vyjimky) a to ze jsem typ, ktery nerad se neceho doprosuje nebo za nekym dolejza a skemra o neco; protoze oni vas povazujou za cerva a oni jsou ty bohove a ty jim lizej boty…

jako informatik jsem se zatim nic nedozvedel; v prvaku treba predmet Chov I a II; nebo fytotechnika (kytky, hnojeni, pole), dodneska jsou taci kterym chov II nedali, ale jakym zpusobem… uz se pise stiznost;

proto ucitele patri k sortam ktere nemam obecne rad (mam to doma, maminka je z ty sorty;) a znam vsechny projevy deformace z ucitelstvi…

at mi prosim nikdo nerika ze volil paroubka protoze ods chce zavest skolstvi;

uroven skolstvi je spatna; hlavne podminky ve kterych se studuje; a pak si rikam; stoji to za to zdravi???

je to na napsani knihy;) nebo nejake prace; zazitku je dost;

rarouš (Čt, 2006-06-22 06:26):

Já jsem studoval FEL ČVUT a nebylo to o moc lepší, sice jsem měl štěstí na pár slušnejch kantorů, který věděli jaká (hlavně katedra ekonomiky je super), ale celkovej přístup byl o ničem.

a pak si rikam; stoji to za to zdravi???

Moje odpověd je jasná: NESTOJÍ

jeniczek (St, 2006-10-04 12:42):

Já spíš myslím, že než napsání knihy je lepší postup snažit se věc napravit. Tedy stát se součástí, alespoň formou externího přednášejícího. A pokud ani to nepovede k cíli, nemají nejspíš žádné školy smysl…

vh (Čt, 2006-06-22 08:18):

Chodim na CVUT FEL a tak hrozny to neni :) – vetsina kantoru na informatice ma kolegialni pristup…

Mifko (Čt, 2006-06-22 08:39):

Ved to, ze promocie = hromadna seansa rodicov za ucelom placu. Ale, kedze sme milujuce deti, tak nedoprajeme im jeden den radosti? ;)

Ja som dokoncil Ekonomicku Univerzitu, bolo tam vela nie uplne ferovych ludi, ale bolo tam aj niekolko ferovych ucitelov, ktori brali svoju pracu seriozne, nie s umyslom potopit.

No a co sa tyka skoly, ci nieco dala, tak ja tvrdim ze dala. Ked niekto tvrdi ze nedala, mal si alebo vybrat inu skolu, alebo nepochopil ze nie vsetko co clovek vie sa musi naucit v skole. Skola mi poskytla pekny uceleny pohlad na ekonomiku niekedy aj na IT. Dala mi u kazdeho predmetu znalosti na urovni minimalne zakladneho minima ak nie viac a ked budem potrebovat z niektorej oblasti vediet viac, viem ktorym smerom sa vydat a viem si to dostudovat sam.

Napriek tomu vsetkemu, mat svoje terazjsie skusenosti so skolou v dobe ked som so skolou zacinal, tak si asi poriadne rozmyslim, ci do toho idem alebo nie :))

char0n (Ne, 2006-06-25 21:58):

CZU je nater. Odporucam kazdemu. Hlavne kybernetika a Chov Prasat. To musite zazit. Pripravi vas to zivota tak, ze uz vas nikdy nic neprekvapi. Zajtra idem na skusku z Psychologie. Chov prasat a hnojeni uz mam za zebou. A to studujem informatiku !!

netopyrek (Pá, 2006-10-27 06:54):

každá škola má něco, si prostě nevybereš

student CZU (Pá, 2007-06-08 12:00):

tak jestlis chtel studovat info taks mel jit na FEL, kdyz ses na zemedelce tak musis predpokladat ze z toho oboru se neco budes muset ucit… a neverim ze by sis nepřečet studijní plány nežs sem vlez tak měj trošku nadlehd a pousměj se tomu

Leithien (Pá, 2006-10-27 17:29):

Jestli mi tahla škola opravdu něco dala, tak to, že mě už nic nepřekvapí (doufám:)). Tomu, co předvedl jeden nejmenovaný Ing. na konkurzu na bakalářku, jsem se opravdu od srdce zasmála (chovy a spol nejsou nejhorší, ještě si počkejte). Lidi neberte to tak vážně, z týhle školy vás stejně nevyhoděj:))

jenja (Ne, 2008-06-01 10:35):

Ahoj, tak já musim říct, že ČZU je fakt maso. Jsem tam 3. rokem a ten přístup znám, blbej přístup na studijním, blbý přístup kantorů, ale někdy i studentů (pak se nelze ani divit, že se ti kantoři takhle chovají) a celkovej neskutečnej chaos v systému týhle školy. Důležitý informace nikde nevisí, nikdo nic neví (kolikrát neví ani studijní) – chaos se tam vyznat. Ale jinak jsem si vytvořila i přes tento přístup k tý škole určitej vztah a už bych neměnila. Doufam, že magisterský studium si odbydu taky tam :-) Ta škola má hodně svých much :-D ale pokud pak někomu přiroste k srdci tak je to fajn. (Ale nervovat se, to za to nestojí) a že jsem těch nervů na téhle škole měla až až :-(

Vjera (St, 2011-06-08 07:13):

Já byla na VŠE i ČZU. Myslím, že je to všude dost podobné, ikdyž mi teda ČZU přijde mnohem lepší ať po stránce učitelů, tak přístupu, problém jsem zde nikdy neměla. Informací se ke studentům donese opravdu málo, ale aspoň nás to připravuje na život, kde si také člověk musí vše zjistit sám!!

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.