👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Projekty podobné RoundedBoxu

Podle mého rychlého průzkumu na webu je RoundedBox asi nejlepší možností, jak snadno a rychle do webové stránky integrovat rámeček s kulatými rohy. Přesto ne každý může používat ASP.NET 2.0 a ne každému se musí RoundedBox zamlouvat. Zde jsou proto odkazy na aspoň trochu podobné projekty:

  • RoundedBox Bobbyho DeRosy. Tento jmenovec je jednoduchou komponentou, která umí zaoblený rámeček vykreslit na základě předem připravených obrázků. Zhruba tak odpovídá mému RoundedBoxu, pokud by měl pouze metodu PreparedImages (on má ve skutečnosti metody 3).
  • RoundedCorners Scotta Mitchella. Zhruba odpovídá RoundedBoxu, pokud by měl pouze metodu GenerateImages. Umí tedy oblé rohy vykreslit pomocí obrázků, které se podle zadaných parametrů vygenerují na serveru.
  • Nifty Corners Alessandra Fulcinitiho. Jejich hlavní výhodou je, že nepotřebují zpracování na serveru – jedná se totiž o mix JavaScriptu a CSS. Nifty Corners jsou v RoundedBoxu zapouzdřeny, proto lze jejich sílu využívat bok po boku s jednoduchou deklarativní syntaxí ASP.NET serverových ovládacích prvků.

Pokud byste věděli o dalších podobných projektech, nechte mi prosím odkaz v komenáři. Budu vám velmi vděčný.

Zařazeno do kategorií |

[…] Alessandro Fulciniti je známý především svou Javascriptovou knihovnou Nifty corners, která umožňuje do stránky vložit rámeček se zaoblenými rohy bez použití obrázků (knihovna je zapouzdřena v RoundedBoxu a už jsem o ní párkrát psal). Dalším pěkným počinem tohoto pána jsou Bubble Tooltips, bubliny popisující odkaz, které zobrazují obsah atributů title a href (zde je ukázka). […]

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.