👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Počeštění WordPressu

Jelikož je tento blog prakticky privátní, anglické rozhraní by mi ani tolik nevadilo, ale když už je k dispozici čeština, rozhodl jsem se na počeštění podívat. Základem se mi stal článek Davida Grundla, který svého času také na WordPress málem přešel.

Z webu wordpress.cz jsem si stáhnul český MO soubor, ale výsledek není moc dobrý, jak lze ostatně vidět právě nyní (kupa textů zůstává nepřeložena). Zatím to řešit nebudu, jsou i horší věci :)

Tou horší věcí je špatné zobrazování datumů – Duben 8th, 2005 mi opravdu vadí. Nikde jsem se zatím nedočetl, co s tím, nastaveno je to správně.

Zatím se mi taky nepodařilo zprovoznit SEO URL, na webu dgx je sice návod, jak „to“ počeštit, nicméně mně to zatím nafunguje ani v angličtině. Vzhledem k nulové návštěvnosti tohoto webu mě to ale také příliš netrápí.

Takže lokalizaci nechávám v nedokončeném stavu, moc mě to netrápí, hlavně, že blog běží :)

Zařazeno do kategorií |
cornelius (Po, 2005-04-18 04:43):

Co se tyce prekladu data a treba toho spodního odstavecku tak ten uz je soucasti sablony a tedy zakladni preklad wordpressu se jej netyka. Ale prelozit se to da, jen to chce trochu manualni prace :)

Borek (St, 2005-04-20 12:35):

No právě, když lokalizace, tak lokalizace :) Žádné výmluvy pro docela dlouhé kusy textu všude po stránce. Ale osobně s tím problém nemám.

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.