👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Není slogan jako slogan

I only have potential?
Autor: Kathy Sierra

Nikdy jsem moc nechápal, co chce Microsoft říct sloganem „Your Potential. Our Passion.“ Asi že jeho technologie jsou mým potenciálem a vášní pro vývojáře Microsoftu. Jsem rád, že to vím, ale že by se to mělo stát hlavním sloganem firmy na tak dlouhou dobu? Já mám být ten, kdo je nadšený používáním Microsoftích produktů, ne jeho interní pracovníci. Slogan se navíc evidentně příliš nezamlouval české pobočce, protože překlad „vaše možnosti, naše inspirace“ tak úplně nekoresponduje s původním vyzněním (a navíc mi připadá ještě horší než anglický originál).

S tímto názorem nejsem zdaleka sám – pěkným článkem (ze kterého pochází i obrázek) je Creating Passionate Users: Tell Microsoft it's YOUR passion. Ale dost kritiky, k napsání zápisku mě inspirovala jedna výrazně pozitivnější zkušenost.

Na televizi koukám málo (je kupa lepších věcí, jak trávit čas), ale když už, tak se nevyhýbám reklamám, ba právě naopak. Hanka to nechápe a často se na mě zlobí, že nechi přepnout na jiný kanál, ale já za sebehloupější reklamou vidím marketingový tým, který se snaží reklamu co nejlépe zacílit na konkrétní segment trhu. Takže v reklamě na barvu vlasů mě zajímá, proč ji namluvil muž a ne žena, proč Mountfield prodává zahradní techniku pomocí milionových výher, Bédy Trávníčka a Zdeňka Izera, proč jsou reklamy na pivo točeny tak, že se mi při nich Hanka vždycky směje apod.

Zrovna nedávno jsem viděl reklamu na čerpací stanice Esso, která končila sloganem „I my jsme řidiči“. Musím přiznat, že tak hezký slogan jsem už dlouho neviděl. Tolik porozumění vyjádřené jen v jedné větě o čtyřech slovech! Marketingový tým Essa má mou poklonu.

Zařazeno do kategorií |

[…] Na začátku musím říct, že ačkoliv jsem příznivcem Microsoftu, jeho marketingové kampaně mi nikdy nepřišly moc povedené. Kapitolou samou pro sebe je slogan „Your Potential. Our Passion.“, do kterého se krásně opřela Kathy Sierra v článku Tell Microsoft it's YOUR passion (viz také zdejší starší zápisek Není slogan jako slogan). Reklama s dinousaurama už mi přišla lepší, protože jsem se aspoň zasmál, ale někoho třeba mohla trochu urazit a Hanka, běžný netechnický jedinec, dokonce moc nechápala, co se tím Microsoft snaží říct. […]

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.