👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Microsoft chystá konkurenci Google Analytics

Microsoft koupil firmu DeepMetrix poskytující software pro komplexní analýzy webové návštěvnosti. Za nějaký čas se tak dočkáme silného konkurenta služby Google Analytics.

Osobně se na uvedení „Live Analytics“ dost těším, protože Gůglí služba je pro zájemce v podstatě nedostupná (já na pozvánku čekám už mnoho měsíců), takže se aspoň pohnou ledy. Pokud sháníte nějaké náhradní řešení, dobrou zkušenost jsem udělal se službou Statcounter a se softwarovým balíčkem phpMyVisites.

Zařazeno do kategorií |
Petr (Pá, 2006-05-05 21:09):

Hlavně phpMyVisites je naprosto špičkový a někdy ani nemám potřebu používat GA, protože každou chvíli to nejde, výsledky jsou dost zkreslené a pomalé.

Pavel (So, 2006-05-06 08:46):

četl jsem, že jaksi Google dochazi výpočetní výkon, přeci jen množství služeb co provozuje má nějakou zátěž…

phpMyVisites jsem použival, ale jaksi to dělalo problemy u mého poskytovatele tož jsem skončil u GA

Borek (So, 2006-05-06 09:04):

Na phpMyVisites se mi líbí hlavně to, že mám svoje statistická data u sebe, ne někde na netu v přetížených serverovnách :)

Dan Skrobak (Po, 2006-05-08 07:34):

Ja by jsem jeste urcite doporucil demo na http://www.clic­ktracks.com/ Google Analytics ma opravdu velke problemy a uz se mi i stalo ze mi na cely den zablokoval web.

Petr Šnobelt (Út, 2006-05-09 07:22):

Ahoj, snáním něco jako phpMyVisites ale pro asp.net 2 ? Víte o něčem ? Díky

Borek (Út, 2006-05-09 07:31):

O ničem takovém zatím nevím (sleduj blog na konci května, možná tě něco příjemně překvapí :), ale pokud pouze potřebuješ statistiky, ASP.NET aplikace není nutná – třeba si zařiď nějaký PHP freehosting a pak už jen do svých ASP.NET stránek vlož kousek JavaScriptu.

Petr Šnobelt (St, 2006-05-10 13:26):

Ahoj, to bych moc nechtěj, musel bych všechny informace které chci logovat přidávat na stránku (jméno přihl. uživatele, session ID, atd). Taky by bylo složitější logovat asynchronně, aby to uživatel ani nepoznal.

Jediné co jsem zatím našel je http://www.mi­nistat.com ale nefunguje tomu ani demo, ale třeba se ti to bude hodit, než releasneš nějaké překvápko =)

Jan Brašna (Pá, 2006-05-12 11:11):

Ono pMV je fajn na vydolování pár čísel a několika nezávislých cestiček, ale stejně mi i u čehokoliv jiného chybí ona prezentační schopnost GA, CT a nebo vlastních clickstreamů z logů :|

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.