👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Jsem já to ale ostuda aneb co zajímavého se za tu dobu stalo

Jak tak koukám na datum posledního příspěvku, z tohohle „blogu“ se stal spíš mrtvog. Přitom o zajímavé věci není nouze. Důvody nepublikování byly především dva:
  1. Intenzivně jsem pracoval na nových stránkách pro třídu
  2. Nesnáším dvouminutové čekání, než se mi blogger přes GPRS načte
První věc se odvrátit nedala, s druhou něco udělám (právě stahuji w.bloggar, snad můj problém vyřeší). Ve stručnosti bych se chtěl pověnovat nejzajímavějším věcem, které se za posledních několik týdnů udály.

1) Udělal jsem nové božíděti. Ano, podařilo se to naprogramovat a v sobotu 7. ledna 2005 po drobném zápasení s tradičními hostinogovými problémy i spustit. Výsledkem je verze, která z původních stránek má jen asi 5% kódu, ale jinak je velmi podobná (nepočítám-li „detail“ – přepracovaný desing). Jelikož se Hance má práce na stránkách vůbec (ale vůbec) nelíbila, novinky zatím nepřidávám a užívám volného času, který díky nedostatku zkoušek v lednu mám.

2) Přestal jsem mít v oblibě PHP. Souvisí s bodem 1). Vývoj jednoduchého uživatelského portálku zabral tolik času, že mi to nepřišlo adekvátní. Až to celé budu přepisovat příště, zvolím radši ASP.NET – tajně doufám, že tam to bude odsýpat rychleji.

3) Zapsal jsem se na vedlejší specializaci Psychologie a sociologie v řízení firmy. Nevím, jak mi to pomůže v mé IT kariéře, ale ostatní vedlejšky byly fakt vopruz. (FIS je tak trochu „jiná“ fakulta – pokud jsem student ekonomického směru, tak si na VŠE z vedlejšek vyberu, pokud ale studuji informatiku, adekvátní vedlejšku na VŠE najít nelze. Divné, ale je to tak.)

4) Hraju si s verzovacími systémy. Momentálně zkouším Subversion, stáhnutý mám také ještě Perforce (nikde se mi nepodařilo najít jejich přímé srovnání, ze kterého by si člověk mohl udělat věrohodný názor).

5) Zase jsem neudělal makro (II). Je to snad prokletý předmět. Všechny předměty (kromě podnikovky dávno v prváku) dávám docela suverénně napoprvé, akorát makro mě trápí. Jedničku jsem dělal napotřetí, dvojku už napoprvé taky neudělám. Sice to bylo o pár bodíků, ale když jsem blbej, dobře mi tak.

6) Senzační dimplomka na obzoru. Docela hodně dopředu jsem se začal zajímat o diplomku a možná se mi to nakonec vyplatí – na obzoru je totiž zajímavé téma implementace vývojového prostředí pro psaní návrhových vzorů v C#. Což o to, téma samo o sobě nic moc, ale má ho vést pan Stoklasa z Microsoftu, což aspoň mně zní hodně lákavě. Není ale jisté, jestli bude moct konzultovat, to se ukáže zítra na KH paní Buchalcevové (doufám, že mi vysvětlí, proč se už 14 dní neozvala, když se měla vyjádřít k tomu, jestli tedy tu diplomku dostanu).

7) To be continued (možná, takže asi spíš ne :) )
Zařazeno do kategorií | | | |
pepcza (Ne, 2006-02-26 13:13):

makro :-D…omlouvám se za mou škodolibou radost, ale já v druháku (3. semestr) vyletěl z makra i potřetí. Přičti mikro a tradá, sbohem VŠE (aspoň pro tento rok). Vidím, že pro jistou část studentů FIS jsou tyhle předměty opravdu fatální (ptvrdila mi to Buchalcevová na zkoušce z IT_115)

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.