👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Jak nainstalovat Visual Studio trial

Na začátku tohoto týdne mi z Microsoftu přišlo DVDčko s česky mluvenými webcasty, instalačními soubory express edicí Visual Studia a zkušební verzí Visual Studia Team System (nejvyšší verze Visual Studia). Právě při instalaci VSTS bohužel došlo k nemilé věci: instalace zahlásila „Please insert the disc: Visual Studio 2005 DVD“ a skončila neúspěchem.

Jedná se o chybu, která by se podle všeho neměla při instalaci ze složky (a nikoliv přímo z ISO obrazu disku) vyskytovat, nicméně pokud vás trápí taky, řešení je následující: obsah složky D:\Software\VS2005Te­amSuite-Eval vypalte na disk DVD nebo do ISO souboru a label nastavte na DVD1. Správný název je klíčem k úspěchu.

Zařazeno do kategorií |
nAS (Čt, 2006-02-23 11:24):

Díky moc, měl jsem přesně stejný problém.

Borek (Čt, 2006-02-23 13:05):

Ještě doplněk k instalaci MS SQL Serveru: tam se instalace taky nepovede, je nutno vlézt do jeho složky a ručně spustit setup.exe. Asi v Microsoftu neměli čas na testování…

ds (Čt, 2006-02-23 13:20):

Borek: to neni chyba, umyslne to umistili jen do jednoho adresare a nevytvorili patlaninu, jaka se da stahnout z webu. staci cist readme :)

Borek (Čt, 2006-02-23 13:44):

ds: Četl jsem upozornění u express nástrojů a obecný readme k instalaci Visual Studia a nikde není o žádném problému zmínka. Navíc je v autorunu jasně napsáno „klikněte zde pro instalaci…“, která ale potom selže. To považuji za chybu, i když je možné, že kdesi je návod k řešení popsán.

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.