👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

CSS-based ASP.NET?

Jeden z důvodů, proč není platforma ASP.NET webdesignerskou komunitou přijímána s velkým nadšením, je poměrně neučesaný kód odesílaný prohlížečům. Obvyklým argumentem zastánců ASP.NET je to, že odesílaný kód lze ručně upravit a není tedy problém dosáhnout dobře použitelného, přístupného a semantického webu (viz třeba Beztabulkové renderování controlů v ASP.NET 2.0 nebo řadu dalších článků). Faktem nicméně zůstává, že výchozí HTML příliš pohledné není.

Microsoft do ASP.NET 2.0 zabudoval flexibilní mechanismus umožňující vytvořit tzv. control adapter, který převezme veškerou renderovací práci za původní komponentu a pomocí jednoduchého zásahu do konfiguračního souboru webové aplikace tak umožňuje snadno změnit výsledný zdrojový kód stránky.

Tento mechanismus doposud umožňoval třetím stranám měnit renderovaný HTML kód standardních ASP.NET komponent, ale přímo od Microsoftu žádné ukázkové implementace neexistovaly. Proto je potěšující, že se na tom v současnosti pracuje a v dubnu se tak již můžeme těšit na ASP.NET komponenty, které budou generovat veškeré zobrazovací záležitosti čistě pomocí CSS.

Zařazeno do kategorií | |
rarouš (Čt, 2006-03-30 12:17):

To není fér, ty jsi mě předběhl, zrovná mám ten článek rozepsanej :( Ale zase je vidět, že nás zajímaj stejný věci ;)

rarouš (Čt, 2006-03-30 12:21):

PS. dik za link a nějak ti blbne Texy! nebo máš nějakou starou (víc starší než poslední :D) verzi.

Borek (Čt, 2006-03-30 14:52):

Asi mám ještě verzi, která požaduje uvozovky. Promiň.

rarous (Pá, 2006-03-31 05:00):

Se nemusíš omlouvat, jen mě to překvapilo.

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.