👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Aerohosting plně podporuje ASP.NET 2.0 a SQL Server 2005 Express

Na Aerohostingu od dnešního dne běží v plné parádě ASP.NET 2.0 a SQL Server 2005 Express Edition, takže vedle PHP aplikací je nyní možno provozovat také weby postavené na populární platformě od Microsoftu. Na Aerohostingu spokojeně „bydlím“ už skoro rok a pokud někdo shání kvalitní hosting za dobrou cenu, mohu jen doporučit.

Zde je seznam věcí, kterých si cením nejvíc:

  1. Možnost provozovat jak PHP aplikace, což je běžné, tak ASP.NET aplikace, což zdaleka tak běžné není.
  2. Velmi dobrý poměr cena/výkon. Jsem uživatel služby Letoun za 139,– měsíčně, za což mám k dispozici giga prostoru, neomezený trafik, PHP, ASP, ASP.NET, maily, subdomény, zálohování atd. atd. (podívejte se sami). Ceny však začínají na 19 Kč za měsíc, takže si vybere každý.
  3. Podpora, která opravdu podpoří. Zatím každé mé přání bylo vyslyšeno (což je docela v kontrastu s mými zkušenostmi s pipni).
  4. Spolehlivost služby. Stává se zcela výjimečně (lépe řečeno skoro nikdy), že jsou mé weby nedostupné.
  5. Individuální přístup. Můžu si vybrat z různých verzí PHP, není problém upravit php.ini apod.
  6. Hosting, který prostě funguje. Jsem uživatel Windows jako 98% dalších lidí na světě a vždycky jsem měl problém nastavovat Linuxová přístupová práva k souborům. Končilo to chmodem na 777 u všech souborů, čímž bezpečnost ztrácí smysl, a mě to akorát obtěžovalo. Na Aerohostingu spokojeně běžím na Windows 2003 serveru a nemám problém rozběhnout DokuWiki nebo libovolnou jinou aplikaci ukládající data na disk (zatímco na pipni to byl před rokem neřešitelný problém – vážně, potvrdila mi to jejich „podpora“).
  7. Dostupnost IIS logů. Prima věc pro lehké analýzy, i když externí služby to nenahradí. Jako bonus jsou dostupné AWstats.
  8. … a další drobnosti, jako 404 stránka, mod_rewrite i na IIS (lépe řečeno něco-jako-mod_rewrite) apod.

A ne, opravdu u nich nepracuju :) Jen si myslím, že na dobré služby je potřeba upozornit.

Zařazeno do kategorií | | |
BST (So, 2006-01-28 16:05):

Nějak se mi té propagaci nechce věřit. Podle toho, co je uvedeno v ceníku, to vypadá, že ASP.NET běží jako mod_mono. (A na něm nefungují v poslední verzi některé .NET2 věci – podobně bych byl skeptický k použití SQL Expressu).

Borek (So, 2006-01-28 16:20):

Můžete si vybrat, jestli má váš web běžet na Linuxu nebo nebo na Windows serveru – to jsem zapomněl napsat. Ale i tak by z příspěvku mělo být jasné, že Windows si vybrat lze.

Z mé strany se nejedná o žádnou nedůvěryhodnou propagaci, na ASP.NET 2.0 už 2 měsíce běží web RoundedBoxu. Co se týče SQL Serveru 2005 Express, ten funguje od předvčerejška, jak je napsáno v článku. Můžete se podívat třeba na jednu aplikaci do školy, která využívá jak vlastní MDF databázi, tak standardní ASPNETDB databázi pro autorizaci a autentizaci. (Nad aplikací prosím přivřete obě oči, je odladěná pouze pro Gecko a moc času jsem nad ní nestrávil.)

[…] Před plánovaným přechodem na CMS Drupal jsem si chtěl nasimulovat prostředí co nejpodobnější mému skvělému hostingu, proto jsem si stáhnul […]

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.