👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

2007 Microsoft Office

Microsoft včera definitivně oznámil, že Office dříve označovaný „12“ se bude prodávat pod jménem „2007“. Trochu zmatek je však kolem umístění tohoto čísla v celém názvu.

Živě píše Microsoft oficiálně představil nové Office 2007 a uvádí odkaz na oficiální Microsoftí česky psaný Wordovský dokument Microsoft Office System 2007 – Přehledová tabulka, ve kterém se číslo taky objevuje až na konci, nicméně oficiální tiskové prohlášeníanglická webová stránka jasně mluví o 2007 Microsoft Office. Trochu bordel vznikl pravděpodobně proto, že jednotlivé aplikace nebo sady mají číslo 2007 až na konci. Ale což, Jensen Harris, člověk vyvíjející GUI nových Office a píšící asi vůbec nejlepší blog, jaký znám, k tomu říká:

I didn't have anything to do with the naming, but you have my personal permission to call it Office 2007. :)

To bylo jen pro pořádek. Co mě ale na nových Office nejvíc zaujalo?

  1. GUI – čeština nemá dostatečně vhodné výrazivo, které by vyjádřilo mé pocity. Je to prostě bomba.
  2. FrontPage dostal sbohem a šáteček. Interní zdrojové kódy jsou však nadále používány v produktech Office SharePoint Designer 2007 a Expression Web Designer.
  3. Edice pro domácí použití bude nově obsahovat OneNote (hurá!), ale bohužel výměnou za Outlook (búú).

Vylepšení budou stovky a tisíce, ale tohle má být krátký zápisek :) (navíc za hodinu a půl vyrážíme do Alp a já jsem ještě nezačal balit – takže letím…)

Zařazeno do kategorií |
Jozef Izso (Pá, 2006-02-17 21:16):

Ad GUI: ak si si to nechytil, tak nevieš, aké je naozaj dobré ;-) Za 30 minút som mal prebehnuté všetky funkcie vo Worde či Exceli, proste skutočne každý príkaz je na 2–3 kliknutia a dá sa s tým úžasne rýchlo robiť…

gwh (Pá, 2006-02-17 23:30):

Ano, když jsem viděl nové GUI, sednul jsem si na zadek. :) Hlavně mě nadchly grafy.

rarouš (So, 2006-02-18 08:39):

No nové Office jsou fakt super. Integrace OneNote do základního balíku taky. A nad odstraněním Outlooku bych nebrečel, je to moloch :) Dávno jsem ho nahradil GMailem, kalendář a kontakty mám ve Smartphonu, takže ohodička :) Ale pod tímto krokem můžem třeba tušit, že se Microsoft bude snažit místo obyč Outlooka prosadit Live verzi. No uvidíme ;)

Killernik (So, 2006-03-18 19:07):

Komentář byl odstraněn. Prosím nesnažte se zasílat jakékoliv příspěvky ohledně warezu, cracků apod.

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.