👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Zpropadené registrace

Z duše nesnáším registrace. Jsou všude. Chceš si něco stáhnout? Zaregistruj se. Chceš zobrazit podrobnosti? Zaregistruj se. Chceš nám něco napsat do fóra? Zaregistruj se. Vopruz!

Nejvíce mi povinná registrace vadí v různých diskuzních fórech. Např. do fóra EmEditoru jsem chtěl napsat už několik podnětů, ale povinná registrace mě vždycky odradila. Proč tam asi je? Kvůli spamu? Na to jsou i jiné metody. Aby to odrazovalo uživatele? Pravděpodobně…

Pointou tohoto spotu má být to, že jsou i chvíle, kdy se sám dobrovolně registruji, a to dokonce rád. Příkladem je fórum Živě.cz – jako neregistrovaný uživatel můžu vše, až na upozorňování mailem na nové odpovědi. Tato funkce je dostupná až po registraci, proti čemuž zcela nic nenamítám a připadá mi férové, že pokud chci přidanou hodnotu, musím 2 minuty strávit registrací. A to je podle mě správný přístup: nenutit, ale případnou námahu odměnit nějakým bonusem. Ať si uživatelé vyberou, zda chtějí zcela anonymní přístup k základním funkcím služby nebo registrovaný přístup k plné funkčnosti např. fóra.

Tak asi tak :)

Zařazeno do kategorií |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.