👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Zoner Photo Studio 8 je tady

Dnes začíná Invex, na kterém Zoner tradičně představí novou verzi svého skvělého Zoner Photo Studia – tentokrát s číslem 8. Na jejich webu už se dokonce objevila trial verze, tak jsem stáhnul a nainstaloval.

Na první pohled žádné změny, tedy kromě skinu, což se probírá třeba v článku Zoner Photo Studio 8: Udělá reparát?. Mně osobně se „Windows“ skin nelíbí, ale pořád je to lepší než skin „ZPS 8“, což je skutečně hrůza. Vzhledem ke khaki logu se mi asi nejvíc líbí skin ZME 6, který i tak považuji za jeden z nejpovedenějších. Ale o skinech to přece není…

ZPS 8 přináší celou řadu novinek, mě zaujaly nejvíc tyto:

  • vytváření panoramatických fotografií (funguje to daleko rychleji než třeba v Panorama Factory a kvalita je přitom velmi slušná)
  • křivky
  • optimalizace programu
  • opět o něco lepší podpora EXIF – možnost filtrování podle EXIF údajů, řazení podle nich apod. (právě kvůli důrazu na EXIF jsem začal ZPS/ZME používat, takže novinky v této oblasti vždy velmi vítám)
  • drobné, ale velmi užitečné změny v GUI – např. menu se konečně chová jako menu, některé důležité položky už nejsou zakopány kdesi hluboko, prostě změny k lepšímu jsou znát, i když myslím, že další verze pořád mají co nabídnout :)

Tak, „podzim grafického softwaru“ máme za sebou (PhotoImpact 11 i ZPS 8 jsou venku), teď zase začíná rok čekání :) .

Zařazeno do kategorií |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.