👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Zaujalo mě (6)

  • Andi Gutmans, jeden ze zakladatelů firmy Zend, upozornil na to, že po zadání slova ‚framework‘ do MSN Search se na prvním místě objeví Zend Framework před .NET Frameworkem. Kde udělali inženýři z Microsoftu chybu? :) (V Googlu se přitom .NET Framework „správně“ objevuje na prnvím místě a ZF není ani na první stránce.)
  • Každá technologie má několik typů uživatelů, od „early adopterů“ přes „brzkou většinu“, „pozdní většinu“ až po ty, co technologii zarytě odmítají. Larry O'Brien však upozornil, že se často zapomíná na velkou díru, která je mezi early adoptery a brzkou většinou. Zatímco nadšence zajímá nová technologie a jsou ochotni strávit mnoho času jejím učením, brzká většina potřebuje věci jako snadnost použití, produktivitu, integraci s jinými technologiemi apod. Článek říká, že Ruby má mnoho nadšených early adopterů, ale není jisté, jestli se mu podaří přeskočit onu propast. Uvidíme…
  • John Galloway: SQLite – ALMOST a great embedded database solution for .NET applications. SQLite je skvělá databáze, ale článek upozorňuje na jednu velmi důležitou slabinu: špatnou podporu vícevláknového prostředí.
Zařazeno do kategorií | |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.