👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

VS launch show

Včera jsem se v Praze zúčastnil konference věnované uvedení nových verzí Visual Studia, SQL Serveru a BizTalk serveru. Na konferencích Microsoftu mě vždycky překvapí skoro až neuvěřitelná štědrost – jídla bylo prakticky neomezeně (napočítal jsem aspoň 5 chodů), pití jakbysmet, za vyplnění dotazníku jsou dostal batoh na notebook, vstupné bylo 0 Kč včetně DPH, dostal jsem tašku s kupou materiálů atd. atd.

Ale kvůli materiálním požitkům jsem tam samozřejmě nešel. Na webu jsem předem viděl video z úplně první americké launch show se Stevem Ballmerem, což byla velmi pěkně udělaná akce, tak jsem očekával něco aspoň trochu podobného. Začátek tomu ještě nasvědčoval – promítnuto bylo typicky „Microsoftí“ video, kde kamera chvilku nepostojí, celé je to takové dynamické, podmalované dobrou hudnou a tak. Rovněž řečník byl na úrovni – úvodní přednášku měl Lubor Kollar, člověk pracující na jádru SQL Serveru, takže rozhodně měl co říct.

Potom následoval poměrně kontroverzní (aspoň pro mě) blok s vystoupením partnerů. Představili se giganti typu Intel, AMD (ano, oba :) ) nebo HP, ale také místní „malé“ firmy jako Adastra nebo další. Některé informace, které jsem se dozvěděl, byly zajímavé, ale o uváděných produktech to moc nebylo. Obzvlášť jakýsi manažer z Adastry svou roli vyloženě přestřelil a jeho vystoupení bylo nejen skoro čistě reklamní, ale také docela komické. Přesto ještě tento blok ušel.

Potom to už ale bylo slabší. Michael Juřek se snažil v 50 minutách popsat a lehce demonstrovat nový Team System, což se mu ještě jakž takž podařilo (i když v USA se podobný rozsah podařilo probrat daleko elegantněji), ale vystoupení Dalibora Kačmáře ve mně zanechalo vyloženě divný pocit. Řečnické schopnosti byly poměrně v kontrastu s tím, co předvedl kvalitní prezentátor Michael Juřek, a navíc se nepodařilo rozchodit ukázkový příklad, který měl demonstrovat schopnosti BizTalku. Příklad nezafungoval ani po přestávce, během které si pan Kačmář myslel, že už problém našel. No prostě docela trapas.

Docela s očekáváním jsem čekal na přednášku o ASP.NET, ale když jsem se během prvních dvaceti minut dozvěděl jen to, jak úžasnou novinkou jsou Master Pages, řekl jsem si, že svůj čas strávím nějak produktivněji a jel jsem na vlak.

Součástí dotazníku bylo celkové hodnocení konference od 0 do 10. Dal jsem 7 kvůli dobré organizaci, úvodnímu bloku a dárkům :), na druhou stranu to byla úplně první konference, ze které jsem odjel před jejím skončením. Tak asi tak.

Zařazeno do kategorií |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.