👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Proč si vybrat právě Aerohosting

Včera tento blogovníček zaznamenal první komentář. Moc sice nevím, jak někdo na moje stránky narazil (možná vyhledáním proč wordpress na Googlu – můj spot je kupodivu na prvním místě), ale byl vznesen dotaz, jak jsem spokojen s aerohostingem. Napsal jsem to do odpovědi, ale jsem natolik spokojeným zákazníkem, že jsem se rozhodl menší „reklamu“ umístit i na hlavní stránku. Tak tedy „Top Ten“ důvodů, proč aerohosting:

  1. Má výbornou podporu. Použít můžete mail, telefon, ICQ nebo webový formulář, a to nonstop. Snaží se být nápomocní, což je v kontrastu s pipni, kde sice také odpovídali promptně, ale obsah sdělení mě většinou vůbec nepotěšil (některé mé požadavky odmítali řešit). Podpora aerohostingu je jiná pohádka, nemůžu si stěžovat.
  2. Nabídka služeb v poměru k ceně je velmi příznivá. Já jsem si vybral program letoun za 139 měsíčně, ale cenová škála začíná na 19 korunách a končí 500 za měsíc. Vybrat by si měl každý, v případě potřeby je možné si sestavit individuální program.
  3. Hosting běží na Windows + IIS. Někdo to možná za výhodu nepovažuje (a někdo půjde ve svém názoru ještě dál :)), ale mě osobně dost iritovalo, že na běžném LAMP hostingu musí člověk aspoň něco o Linuxu vědět (předvším jak fungují práva na souborech). Rovněž je typické, že LAMP hostingy bývají restriktivně nastavené (např. pipni). Win+IIS je naproti tomu pohoda – možná se to nehodí pro mission-critical aplikace, možná je to o něco míň bezpečné, ale hlavně že se to snadno používá. Toť můj názor.
  4. Podpora .NETu. Silně souvisí s předchozím bodem, na Linuxu si dneska moc nezadotnetíte. Možná to pro vás momentálně není důležité, ale určitě je příjemné vědět, že na svém hostingu můžete využít další z hodně rozšířených webových platforem.
  5. Individuální přístup – je možno si vybrat verzi PHP, je možno mít vlastní php.ini apod. Dost důležité, pokud na svém hostingu zprovozňujete aplikaci staženou odněkud z netu nebo od třetí strany. Jednodušší je změnit jednu konfigurační direktivu než hodiny prolézat a upravovat kód aplikace.
  6. Safemode je defaultně vypnutý. Pro někoho bezpečnostní riziko, ale pro mě teda věc k nezaplacení. Safemode mi na pipni znemožnil používání mnoha aplikací, o které jsem měl zájem (příkladmo DokuWiki)
  7. Různé cenové výhody při přechodu z jiného hostingu (třeba 6 měsíců hostingu zdarma). Příjemné snížení transakčních nákladů.

Možná jsem na něco zapomněl, ale určitě jsem vyjmenoval to hlavní. Aerohosting je prostě hosting přesně podle mých představ.

Zařazeno do kategorií |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.