👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Přímé odkazy na Visual Studio 2005 Express produkty

Microsoft v rámci Visual Studia vydal i tzv. Express verze, které obsahují pouze podmnožinu funkcionality „ostráho“ Visual Studia, na druhou stranu jsou tyto produkty stále o řád vyspělejší než podle mého názoru „nepovedený“ Web Matrix. Express edice by měly sloužit „hobby“ vývojářům a dokonce jsem někde zaslech, že budou tyto produkty zcela zdarma (což je opravdu zajímavé vzhledem k tomu, že obsahují skvělé nástroje jako např. IntelliSense)­.

Jediným problémem tak zůstává dostupnost Express edicí. Microsoft totiž upřednostňuje model tzv. bootstraperů, což jsou pouze malé soubory, které se po spuštění připojí na server Microsoftu a odtud stáhnou potřebná instalační data. To je např. pro modemisty velký problém, proto se určitě hodí přímé odkazy na jednotlivé „plné“ instalační soubory. Ty jsou k nalezení např. na této stránce (ještě jsem však nezkoušel, zda fungují či zda odkazují na nejposlednější verze).

Dobrou zprávou je, že i Microsoft začal soubory nabízet ve formě kompletního instalačního balíku. Stačí se podívat na oficiální stránku Express produktů a trochu se porozdhlédnout po odkazu typu „Having problems with downloads?“.

Zařazeno do kategorií |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.