👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Opera má něco do sebe

Operu jsem nikdy nepoužíval a ani používat nechci, protože to je podle mě nejproblémovější browser. Stránky pro ni často nejsou odladěny a pokud ano, dělá se to jen proto, aby se tím dalo pochlubit v reklamních materiálech.

Při práci na Moodlu jsem se dostal do situace, kdy jsem potřeboval být současně zalogovaný jako admin i jako uživatel a z nějakého prapodivného důvodu mi použití IE způsobovalo potíže s Apachem (bylo nutno ho pokaždé restartovat). Na řadu tedy přišla Opera, ale jen z nouze. Jako admin v ní dokonce skoro nemůžu být zalogovaný, protože pak nefunguje rich text editor. To je utvrdilo moje přesvědčení, že Opera je pro nadšence, ne pro běžného uživatele.

Nicméně během posledních týdnů je na mém desktopu skoro neustále spuštěna, takže jsem se do ní občas přepnul. Při ladění vzhledu je skoro jedno, zda používám Operu nebo FF, protože jejich implementace CSS je dost podobná.

A teď přijde pointa: jaksi intuitivně daleko radši vhled ladím v Opeře. Podezírám se, že mě dostaly vychytané hoover efekty nad tlačítkami back, reload apod. Je to prostě takový přítulný browser. Už docela chápu jeho fanatické fanoušky, Opera prostě má něco do sebe.

Software dnes už může být cool, uvidíme, jak dlouho bude trvat, než bude muset být cool.

Zařazeno do kategorií |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.