👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

OneNote a hypertextové odkazy

Microsoft nabízí trial OneNote 2003 na celý semestr, tak ho právě teď používám. Je to pro mě zcela nový druh aplikace, nikdy jsem s ničím podobným nepracoval. Tak např. bez tlačítka Uložit si program prostě nedokážu představit a hle – OneNote ho vůbec nemá!

On toho OneNote vůbec docela hodně nemá (samozřejmě záměrně). Z Wordu je člověk zvyklý, že v menu Vložit najde úplně všechno. Toto menu je v OneNote bohužel docela chudé, ale nejvíc mě zmátla jedna věc – vůbec jsem tam nenašel „přidat hypertextový odkaz“.

Hledal jsem proto jinde a pořád nic. Kouknul jsem do nápovědy, kde jsem se dočetl, že když zadám www.microsoft­.com, že se to automaticky převede na odkaz. Paráda, ale jak se k sakru vloží normální hypertextový odkaz? Na to jsem odpověď nenašel a mám proto podezření, že takovou základní věc OneNote vůbec neumí (záměrně, samozřejmě!).

Tedy neumí, on samozřejmě vložit odkaz umí, ale pouze pokud dojde k jeho vložení pomocí pomocí drag & drop. Takže zaručená metoda je vytvořit si temp.htm, napsat do něj HTML element a, vyplnit ho požadovanými údaji, soubor zobrazit v prohlížeči a odkaz přetáhnout do OneNote.

No fuj.

Zařazeno do kategorií |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.