👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Omea - soft, který jsem hledal, ale nechtěl najít

Pokud má ISV dobré jméno, okamžitě je o jeho nové produkty zájem – platí to třeba o FeedDemonu od Nicka Bradburyho, který svou hlavní slávu získal díky skvělému TopStylu. Platí to také o produktu Omea (Pro/Reader) od společnosti JetBrains, vývojáře IntelliJ IDEA.

I mě produkt zaujal, mělo se totiž jednat o „integrated information environment“, tedy přesně o to, co mi chybělo (proč číst poštu a RSS a usenet skupiny v různých klientech?). Ihned po vydání první stabilní verze jsem tedy nažhavil své GPRS a Omeu stáhnul… Nainstaloval… Nepoužíval… Odinstaloval…

Při prvním seznámení mě totiž zcela odradilo složité a velmi nepřítulné rozhraní. Zkrátka mám tak trochu averzi k programům, které porušují zaběhnutá pravidla (Omea např. nemá standardní toolbar a svým GUI se bohužel vzdáleně podobá vývojovému prostředí IDEA. Je to divné, vždyť i tak složité věci jako Visual Studio nebo BizTalk Server interface dokáže Microsoft nacpat do Office-like uživatelského rozhraní. Proč to tedy neumí společnost JetBrains?

Před několika dni mi ale došla trpělivost se Sauce Readerem. Zdá se, že vývoj ustal, projekt neopustil fázi beta a 60 MB paměti spolu se skoro minutovým startem aplikace bylo trochu silné kafe. Omeu jsem tedy znovu nainstalovat a donutil jsem se ji používat. Upřímně řečeno, docela mě nadchla. Nápad to je vynikající, provedení trochu pokulhává (především kvůli GUI), ale už se pracuje na Omee 1.5, takže ji neopustím. Snad jsem konečně našel „internetového klienta“, který mi vždy chyběl.

Zařazeno do kategorií |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.