👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

O slabosti a síle

Hulánův blog je jedinečný – člověk musí být neuvěřitelně sebevědomý, aby mohl publikovat to, co se tam občas objeví. Sex, nevybíravá kritika čehokoliv, naprosto jmenné osočování apod. Osobně mám spíš rád názorovou pluralitu, nicméně extrémní (až extremistické :) ) názory p. Hulána čtu proto, že mě nutí zamyslet se.

Tak třeba vše okolo VyVolených. Jako člověk zabývající se SEO p. Hulán samozřejmě často publikuje své názory na tuto reality show. Názory to nejsou nijak zajímavé a osobně si myslím, že jde především o SEO, nicméně i tam se špetka té kontroverze vejde. Třeba to, že jde o „zajímavou psychologickou sondu“. Ano, je zajímavá, ale zcela nepoužitelná. Ti lidé jsou v jedinečných a neopakovatelných podmínkách a proto je velmi nebezpečné dělat si nějaké laické psychologické závěry o fungování světa. Ale o tom to být nemá.

Jeden článek se totiž týkal Hulánovy náklonnosti k Tereze Pergnerové. Disclaimer: vůbec nic proti ní nemám. Ale tvrdit, že ona je pravá osobnost, když se dokázala dostat z drog a teď jakž takž moderuje VyVolené, se mi zdá přehnané. Trochu jsem přemýšlel, co je to slabost a co je to síla. Podle p. Hulána je výrazná osobnost Tereza, protože se dokázala dostat z průšvihu. Naopak lidi, kteří celý život stráví v počestnosti, nikdy nebyli nevěrní, nikdy nezkusili drogy, nikdy nezažili úžasný sado-maso sex, tak tyto řadí p. Hulán mezi nudné masy, šeď společnosti apod.

Ale nejsou právě tito lidé neuvěřitelně silnými osobnostmi? Není daleko těžší drogám odolat než do nich spadnout? Je osobnost ten, kdo strašnou chybu vůbec neudělá, nebo ten, který ji spáchá? Je těžší být celý život věrným a pozorným partnerem nebo to střídat jak na běžicím pásu a užívat si odvázané sexuální orgie?

Pro p. Hulána a pro mnoho lidí znamená síla to druhé – schopnost odvázat se, užít si, být pánem. Pro mě je však síla skryta v pokoře, v žití „obyčejného“ života. Tereza je pro mě slaboch, co neodolal. Ano, je silná tím, že se z toho dokázala dostat, a to jí činí zajímavou osobností, nikoliv však silnou. Znám mnoho silnějších.

Zařazeno do kategorií |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.