👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Nokia 6021 je úžasný telefon

Nejsem fanatický nadšenec mobilů, který musí mít vždy poslední model s dokonalým vybavením. Na volání používám stařičký Siemens od Dana a subjektivně mi připadá daleko lepší, než Samsung C100, který má sice barevný displej, ale tím rychleji se mu vybijou baterky, má sice T9, ale při psaní to díky absenci vlastního slovníku spíš zpomaluje, má sice milion funkcí, ale ty jsem ani jednou nepoužil.

Také nejsem odpůrce pokroku – jednou si určitě koupím nějaký nádherný smartphone. Můj sen je mít mobil, který nahradí tyto zařízení: telefon, modem pro broadband, MP3 přehrávač, rádio, foťák, videokameru a PDA. Už dnes existují telefony, které ve větší či menší míře podporují celý seznam, takže budoucnost je světlá.

Nicméně žijeme v přítomnosti, která zatím dokonalá není. Telefon se dá používat především jako telefon. A v tomhle je Nokia 6021 perfektní. Je to neuvěřitelný skok oproti Samsungu C100:

  • telefon vůbec (VŮBEC) neruší reprobedýnky; už můžu být připojen k netu a současně poslouchat muziku, aniž by to v reprácích typicky „mobilovsky“ bubnovalo – to mě velmi příjemně překvapilo
  • baterka – C100 vydržel být k internetu připojen asi 3 hodiny, pak mu došla baterka, Nokia byla včera v noci připojena asi 4 hodiny a má pořád plno!
  • funkce zaměřené na normálního člověka: pohodlná tlačítka, snadné psaní zpráv, pro připojení k počítači IrDA a BlueTooth, podpora EDGE, prostě pohoda

Nokia 6021 mě velmi příjemně překvapila.

Zařazeno do kategorií |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.