👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Microsoft je "people-ready"

Na domovské stránce Microsoftu se objevil velký obrázek se sloganem „Are you people-ready?“. Právě orientace na lidi je hlavním tématem zbrusu nové marketingové kampaně, která zatím vypadá poměrně slibně.

Na začátku musím říct, že ačkoliv jsem příznivcem Microsoftu, jeho marketingové kampaně mi nikdy nepřišly moc povedené. Kapitolou samou pro sebe je slogan „Your Potential. Our Passion.“, do kterého se krásně opřela Kathy Sierra v článku Tell Microsoft it's YOUR passion (viz také zdejší starší zápisek Není slogan jako slogan). Reklama s dinousaurama už mi přišla lepší, protože jsem se aspoň zasmál, ale někoho třeba mohla trochu urazit a Hanka, běžný netechnický jedinec, dokonce moc nechápala, co se tím Microsoft snaží říct.

Naproti tomu je kampaň „People _ Ready“ zcela nekontroverzní a zaměřená na moderní téma využití lidských zdrojů ve firmě. Tento „netechnický“ přístup se mi líbí a první reakce, které jsem viděl, jsou podobné. Jedinou mojí výhradou je zpracování stránky People Ready Home Page, která paradoxně místo lidí obsahuje bílé postavičky a jediný obličej, který ze stránky kouká, patří Stevu Ballmerovi. V kontextu kampaně mi to připadá jako špatný vtip, ale věřím, že jde jen o dočasnou chybu, která bude opravena.

Zařazeno do kategorií |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.