👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Konečně prázdniny

Studenti se mají v Čechách báječně. Stát jim platí kromě školného také zdravotní a sociální pojištění, dotuje jim bydlení a dopravu apod. Dodatečné bonusy přidávají organizace typu GTS, díky čemuž můžeme s Hankou zajít na 2 pizzy a zaplatit jenom jednu.

Co za to? Když člověk studuje „rozumnou“ školu (tedy prakticky cokoliv kromě doktořiny nebo jaderky), všechno tohle si užívá, aniž by byl nějak extra trápen. Občas sice musí delší dobu ležet v učení, jednou za půl roku zažije nervově vypjaté měsíc trvající období (kterému se říká zkouškové), ale ve srovnání s některými jinými zeměmi si český student žije jako prase v žitě.

Přesto to chce občas oddych. Když totiž člověka něco v práci nebaví, jednoduše to odflákne. To na škole nejde, proto jsou prázdniny zaslouženým odpočinkem po letním zkouškovém.

Právě si tento odpočinek vychutnávám, když si můžu jen tak brouzdat po webu a nemusím myslet na to, že bych radši měl koukat do knížek. Že můžu hledat informace, které mě zajímají, a ne ty, které se mi budou hodit do mé seminárky. Tenhle pocit je opravdu super a užívám si ho o to víc, že jsem ho už přes 3 roky nezažil. Dvoje prázdniny padly na práci v HTčku a loni jsem dodělával, resp. vypracovával bakalářskou práci.

Prázdniny = žůžo!

Zařazeno do kategorií |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.