👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Ještě k "Lid versus RH"

Před nedávnem jsem zde psal o zajímavé diskuzi, která se strhla mezi dgx a Radkem Hulánem. dgx se rozhodl celou diskuzi přesunout do speciálního článku, ze kterého vybírám jeden zajímavý komentář:

#124

Zdravím vás,

už přes deset let se živím jako PR konsultant. Mimo jiné učím své klienty pravidlům „diskusního boje“, tedy jak diskusi vést a dostat protihráče do zamýšlené polohy. Tato diskuse mě zaujala, rád bych k ní něco napsal. Předem se přiznám, že v IT jsem laik.

Možná vás překvapím, musím pochválit pana Hulána. Jeho entrée do „předem prohrané“ hry bylo velkolepé, o své pravdě ani jednou nezaváhal a arogancí vytvářel dojem Goliáše mezi trpaslíky. Napsal jsem „předem prohraná hra“ v uvozovkách, protože pan Hulán je natolik schopný diskutér a fabulátor, by z ní odešel vítězně. K jeho smůle, střetl se se srovnatelných soupeřem, tedy zdejším panem domácím. Pan DGX zvládl udržet po celou dobu diskuse jeden cíl a neuhnout od něj. Zní to sice jako banalita, ale mají s tím velký problém i profesionální moderátoři televizních duelů. Jak říkáme, neutonul v diskusi.

Pokud vás to zajímá blíže, velmi pozorně si celou diskusi projděte a všímejte si, jak pan Hulán nepřetržitě servíruje jednu past za druhou, nabízí témata, kam diskusi točit. Brnkal na strunku závisti, nevybíravě urážel každého oponenta a chválil kolegialitu. Všimněte si, kolik myšek se do jeho pastí chytlo. Hlavní protivník naštěstí odolával a od tématu neuhnul. Jako člověk z oboru mohu potvrdit, že se to vidí spíše výjmečné. Na druhou stranu je třeba přiznat, že válčil na svém území podpořen svými příznivci.

Velmi pěkná ukázka diskusního boje, střet dvou nadstandardně vybavených soupeřů, jeden bojující arogancí, druhý asertivitou. Děkuji za pěkné počtení!

Zařazeno do kategorií |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.