👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Den blbec

Tato sobota byla pravým a nefalšovaným dnem blbcem. Až do odpoledne mě bolela hlava z páteční Mazdy (sice tam točej Bernarda, takže bych si neměl stěžovat, ale zdá se mi, že není náhoda, že mě hlava vždycky nejvíc bolí po Mazdě).

Při odpoledním pokusu o připojení mého externího Maxtora se nestalo vůbec nic – teda pokud nepočítám zamrznutí průzkumníka. Vypadá to, že disk má vážný problém, což mě dost děsí vzhledem k tomu, že tam mám 160 GB dat. Snad se sám vzpamatuje nebo mi v nějaké opravně poradí.

Do třetice všeho dobrého dnes naprosto nejel Eurotel GPRS internet. Ping na seznam prošel v pohodě, ikonka síťového provozu spokojeně poblikávala, ale textová stránka na forum.builder.cz se mi načítala asi hodinu a načetla se jen díky tomu, že tam nemají nastavený timeout. Hrůza, fuj, člověk si zaplatí nonstop připojení a pak celý den nemůže na net.

Dnešek však přeci jen měl jedno pozitivum – výrazně jsem se pohnul kupředu se stránkami bozideti. Podařilo se mi dodělat infrastrukturu obrázkové galerie, která zůstává postavená na xml, ale z výkonnostních i jiných důvodů (např. elegantní dotazování) ve skutečnosti využívá SQLite databázi. Tím se nejen výrazně celé načítání galerií zkrátí, ale výrazně jednodušeji lze realizovat např. stránkování, řazení podle mnoha kriterií apod. Už se těším, až to budu mít hotové kompletně. Teď už se ale musím jít trochu vyspat, abych měl zítra na šachách aspoň teoretickou šanci.

Zařazeno do kategorií | |

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.