👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Život ve dvou

Do Anglie jsme s Hankou odjeli jako pár a co jsme tak viděli, hodně lidí sem přijíždí s přítelem nebo s přítelkyní. Jaký ten rok byl?

(Tenhle zápisek je jedním z mnoha o různých aspektech života v Anglii. Do již zmíněných témat patří angličtina, doprava, oblékání, jídlo, fotbal, bezpečnost, ceny a platy, počasí, Poláci, bydlení a další budou postupně přibývat).

Slyšel jsem o několika případech, kdy se celkem zdravý vztah z Čech rozpadl právě díky Anglii. Na jednu stranu to trochu chápu – začátky jsou těžké, člověk prožívá takovou mírnou depresi a jediný, komu si může ulevit, je partner – který má taky depresi. Tohle může vést k negativní náladě ve vztahu a k určité ponorce.

U nás to ale naštěstí bylo úplně naopak. Nejen že žádné problémy nenastaly, ale navíc jsem si mnohokrát uvědomil, jak moc se tady navzájem potřebujeme. Nějaké známé tady samozřejmě mám, ale Hanka je pořád jediným opravdu blízkým člověkem, kterému se můžu svěřit s čímkoliv. Často jsme si dělali srandu, že ona je tady mým nejlepším kamarádem a já její nejlepší kamarádkou :) (co já teď znám tipů z žena.centrum.cz!)

No prostě – společný život v Anglii vztah buďto zahubí nebo utuží. My naštěstí patříme do té druhé skupiny.

Zařazeno do kategorií

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.