👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Počasí

(Tenhle zápisek je jedním z mnoha o různých aspektech života v Anglii. Do již zmíněných témat patří angličtina, doprava, oblékání, jídlo, fotbal, bezpečnost, ceny a platy a další budou postupně přibývat).

Anglie je pověstná svým špatným počasím, ale abych řekl pravdu, místní klima mi možná vyhovuje víc než to české.

Teda ne tak úplně :) Letos byl podle mnoha místních nejhorší rok, co pamatují po dlouhá desetiletí. Velké záplavy zasáhly Anglii hned dvakrát – v červnu a v červenci – a vůbec celé léto bylo velmi špatné.

Na druhou stranu, na jaře a teď na podzim Anglie několikrát ukázala svou lepší tvář. Zatímco v Čechách už před týdnem padal sníh, tady jsou teploty pořád někde nad 10 °C a tričko s lehkou letní bundou v pohodě stačí. Co si tak vzpomínám, ani loni přes zimu nebylo nijak extra chladno, i když párkrát to na svetr a kabát bylo.

Zajímavý je místní déšť. V Čechách když prší, tak prostě poctivě prší a člověk by bez deštníku zmoknul. Tady jsem na druhou stranu zažil jen málo vyložených lijáků a většinou jen stačí zapnout bundu a trochu nakrčit ramena – je to obvykle něco mezi mrholením a deštěm. Takže trochu paradoxně se v zemi, která je deštěm proslulá, deštníky moc nenosí.

Poslední věc – jak jsem už zmiňoval, Angličani o počasí moc rádi mluví. Takže speciálně se mnou, s Čechem, se kterým si nemají moc co povídat, toho o počasí třeba v práci namluvili až dost :)

Zařazeno do kategorií

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.