👋 Nový obsah na borekb.cz

Info Tento blog je v "read-only módu" a nový obsah již nebude přibývat. O vývoji píšu na DevBlog.

Shrnutí čtvrtého týdne

  • Celý týden jsem dělal v továrně na nudle. Práce je to docela blbá, protože se maká převážně u pásu, je tam hrozné vedro a navíc velký hluk, takže nejen že si člověk moc nepokecá, ale navíc musí mít v uších ochranu proti poškození sluchu. Na druhou stranu je to práce čistá a aspoň na účet přibyly nějaké peníze. (Navíc jsem se dozvěděl, že když si má moucha vybrat mezi hromádkou právě uvařených nudlí a přístrojem na hubení hmyzu, vybere si nudle.)
  • Hanka si v práci pomalu zvyká, ale protože shrnutí nepíšu v neděli ale až ve středu dalšího týdne, není pro optimismus mnoho místa. Svůj problém s telefonováním totiž Hanka řešila tak, že pouze porozuměla, koho volající chce, a pak ho přepojila dotyčnému konzultantovi (pro pořádek: telefonát má vypadat tak, že Hanka mile pozdraví, zeptá se, jak se volající jmenuje a co chce, zavolá konzultantovi a tyto informace předá, konzultant buďto volajícího přijme nebo ne a pokud ano, Hanka volajícího přepojí). Vypadalo to, že se konzultanti pomalu smíří s tím, že jim Hanka na otázku „kdo volá“ odpoví „nevím, nerozuměla jsem“, ale včera jí šéf pobočky přímo přikázal, že se musí na jméno ptát a třeba si ho i nechat vyspellovat. To samozřejmě na klienty neudělá moc dobrý dojem a pro Hanku je to velmi velmi nepříjemné. Její práce se prostě zvrhává dost nepříjemným směrem, o čemž asi nejlíp svědčí fakt, že podle vlastních slov by tuhle práci klidně vyměnila za posunování vozíku ve skladu. Její situace je vážně blbá – ze všech kancelářských prací na světě schytala jednu z těch nejhorších (za daných podmínek). Uvidíme, jak se to celé bude vyvíjet dál, ale současný stav není možné snášet dlouho, ani z pohledu Hanky, ani z pohledu zaměstnavatele.
  • Kromě práce toho přes týden moc nestíháme. Já jsem pracoval od 14 do 22 a Hanka z domu chodí v 8 a vrací se v 18.30, takže má celý den zabitý. Moje pracovní doba navíc znamenala, že jsme se týden pořádně neviděli…
  • Hanka v úterý absolvovala pohovor na National Insurance number (toto číslo je pro místní systém velmi důležité, bez něj to moc nejde). Pozvání k pohovoru dostala překvapivě rychle, protože mě například pohovor čeká až 18. prosince.
  • Hanka byla v sobotu na firemní párty, protože Tomáš, který byl na vrátnici před ní, slavil osmnáctiny (není uchylné, že tady mnoho dětí pracuje už od 16?). Měla tak aspoň nějaké povyražení, bohužel se tam do ní zabouch nějaký Marek z Čech, takže jí ho bylo líto a večer jí to docela zkazilo. Prostě ani chlastačka se nemůže obejít bez problémů :)

Čtvrtý týden taky znamená, že už jsme tu měsíc. Docela jsme se zabydleli, ale celkově musím říct, že je to tady horší než jsem si představoval. Asi jsem ovlivněný tím, že zatím nemám pořádnou práci, ale i tak – náš život tady se se životem v Čechách moc nedá srovnávat. Musíme se daleko víc omezovat, chybí nám tu běžné drobné radosti, chybí nám psychická pohoda. Jsem hodně zvědav, co budu říkat třeba za měsíc…

Zařazeno do kategorií
Bera (Čt, 2006-11-16 19:27):

CAu HankoBorkove…no­,slava, objevila jsem o vas, vcelku nahodne, docela podrobny informace, kdyz uz nenapisete mail. Ale chapu, moc volnyho casu nemate. Zkuste jeste vydrzet a kdyz to bude neunosny,tak uz se tam proste nevratite po Vanocich. Vzpominam na vas, drzte se.

Teri (Pá, 2006-11-17 20:45):

Cau Hani a Borku,z vasich radku vazne moc optimismus nesrsi a samozrejme se ani nedivim… Je to naprd,kdyz nemate kloudnou praci,ktera by vas aspon trochu bavila a uspokojovala a taky byla k necemu.Treba vas osud jenom zkousi,jestli vydrzite:)Je to proste takova vojna,no…Hele­,zkuste jeste chvili vydrzet,treba se objevi neco lepsiho a zacne se to pomalu obracet k lepsimu…a kdyz ne,tak to proste nema cenu,abyste se trapili a byli nestastni…Nikdo vam to rozhodne nebude vycitat a vy sami sobe taky ne,protoze jste to zkusili a byli jste schopny se rozhoupat a odjet.Jste dobry uz jen proto,ze jste se odhodlali a vyjeli… Ale samozrejme nechci zrazovat,proste vydrzte jak to jen pujde,ale ne za kazdou cenu… Hodne stesti a sil a pusu k tomu,Terez

Borek (Ne, 2006-11-19 17:20):

Ahoj slečny, děkujeme za komentáře a zdravíme do Čech! B+H

Teri (Po, 2006-11-20 22:35):

Těšíme se na další zprávičky a držíme pěsti!!!

Teri (Po, 2006-11-20 22:36):

A příště bez těch „slečen“ :))))

Komentáře jsou uzavřeny (blog je v read-only módu). Pokud mě chcete kontaktovat, můžete mailem.